Temaplan Næring

I en verden som stadig endres, står Steinkjer overfor unike utfordringer og muligheter. Nå har du som innbygger muligheten til å forme en lys fremtid gjennom samarbeid, innovasjon, og et sterkt fokus på nærings- og kulturliv. Vi må tenke nytt, vi må samarbeide mer og alle kan bidra.

Oftenåsen i Steinkjer. Verdens største hagestol foto Espen Andre Våde
Sammen skal vi tenke stort. Bildet er fra verdens største hagestol på Oftenåsen i Steinkjer. Foto: Espen André Våde

Temaplan næring har som hovedmål å skape 1000 nye arbeidsplasser i privat næringsliv innen 2032. Steinkjer skal bli en mer attraktivt region å investere i og bo i.

15. februar var det kickoff i Steinkjer Kulturhus. Der deltok over 100 personer fra privat næringsliv, offentlig forvaltning eller kulturliv. Alle som ønsket det fikk gi innspill til hva som var viktig i arbeidet med temaplan næring framover.

Programmet

Konferansier Fredrik Wasshaug ledet oss gjennom et inspirerende og spennende program i kinosalen.

Følgende punkter sto på programmet:

  • "Fremtidens arbeidsliv - en nøtt å knekke" ved direktør Torbjørn Aas fra NAV Trøndelag
  • "Hva er Temaplan næring?" ved ordfører Gunnar Thorsen i Steinkjer kommune
  • Apell til næringslivet ved direktør Ole Erik Almlid fra NHO stiller digitalt
  • Redaktør Monica Irén Solberg Susegg i Steinkjer-Avisa leder en panelsamtale mellom seniorrådgiver Jacob Brekken Almlid i Steinkjer næringsselskap, konseptutvikler Lornts Øystein Tønne i NTE, direktør Torbjørn Aas i NAV Trøndelag og senterleder Oddbjørn Stiklestad ved Amfi Steinkjer.
  • "Kulturlivet som suksessfaktor" ved daglig leder Astrid Skogseth i Hilmar AS.

Etter innspillene i kinosalen ble det samlet inn innspill i foajeen utenfor kinosalen. Her ble det gode diskusjoner og samtaler, det ble skrevet og hengt opp ideer, gitt tilbakemeldinger og tanker til oss i Steinkjer Næringsselskap, kommuneadministrasjon og politikere. Takk for alle innspill og engasjementet!

Vi oppfordrer alle som har flere tanker om det videre arbeidet til å ta kontakt, og komme innom Steinkjer Næringsselskap på en kaffekopp.

Velkommen!

 

 

Kontaktperson

Gunn Tangstad

Seniorrådgiver