Autoklubben i Malm blir et sted å være for ungdom

16. april 2024

Autoklubb Malm. Foto Kjell Rune Langseth
Autoklubben i Malm. Foto Kjell Rune Langseth
Haftor Rokseth (t.v.) Kjell Rune Egge Langseth, Konrad Sandseter, Bjørg Laila Rønning og Sebastian Sand inne i det som skal bli hjertet i Autoklubben. Foto: Svein Leknes
Styremedlem Haftor Rokseth i Autoklubben, leder Kjell Rune Egge Langseth i Autoklubben, Konrad Sandseter, leder Bjørg Laila Rønning ved Frivillighetssentralen i Malm og Sebastian Sand inne i det som skal bli hjertet i Autoklubben. Foto: Svein Leknes/steinkjer-Avisa

Bjørg Laila Rønning fra Frivillighetssentralen har sett over mange år at ungdom har manglet et sted å være. Hun har vært en sterk drivkraft i å få rigget både lokaler og folk. Tidligere har det vært både bilverksted og blikkenslagerverksted hvor Autoklubben skal åpne. Stadig mer verktøy og annet utstyr begynner å ta plass, skriver Steinkjer-Avisa.

– Vi har jo aldri hatt noe eget sted å være. Da har det blitt til at vi henger utenfor bensinstasjonen og på butikkene. Derfor er jeg sikker på at dette vil bli veldig bra. Det har nok skjedd mer enn en gang at Bjørg Laila har kjeftet litt på oss når vi har spilt litt for høy musikk og slikt, sier Sebastian Sand til Steinkjer-Avisa.

– Jeg har kjempetrua. Vi må satse på det som går an å satse på, og ildsjelene må få prøve seg, sier leder Kjell Rune Langseth i Autoklubben, som også er en av ildsjelene bak den nye Autoklubben i Malm. Han er i tillegg engasjert i Røde Kors og Folkehjelpen.

-Det er veldig bra oppsving innen alt av lag og foreninger nå, og vi samarbeider godt, sier han. 

Les saken: Nå får Konrad (16) og Sebastian (20) sitt eget mekkested

Midt i blinken for Vekst i vest

Prosjektleder Bodil Vekseth Vekst i vest. Foto Silje Øksnes Kolås
Prosjektleder Bodil Vekseth Vekst i vest. Foto Silje Øksnes Kolås

– Dette viser det gode arbeidet som Frivillighetssentralen og andre engasjerte personer gjør i Malm. I satsingen “Vekst i vest” er målet å få 200 nye innbyggere og 100 flere sysselsatte i Follafoss, Malm og Beitstad, i løpet av tre år. Dette er et samarbeid mellom næringsliv, Steinkjer kommune, lag og foreninger.  Derfor heier vi på slike initiativ, som bidrar til økt trivsel for de som representerer framtiden, ungdommen, sier prosjektleder Bodil Vekseth i “Vekst i vest”.

Vekseth forteller at det som allerede er bra må forsterkes, og at det allerede har flyttet nye folk til bygdene, som har fått seg arbeid. 

Les saken: Ola er den optimale arbeidstaker

– Saken om Ola hos MM Follacell i Follafoss viser at det er stor etterspørsel etter arbeidskraft, og både i Follafoss og Malm er det gode muligheter for å få seg jobb for unge i etablererfasen. Med et yrende liv i lag og foreninger i tillegg blir det attraktivt å bo og jobbe her, sier Vekseth.

Les også: Selskap med Tjuin-planer tar grep. – Kan vel ikke bli særlig tydelige på hva vi ønsker

 

Ta kontakt hvis du har en idé du trenger å lufte. Book møte her eller send en epost.