Regjeringen styrker Mære landbruksskole – nå blir det studiesenter

12. april 2024

Mære landbruksskole
Mære landbruksskole foto: Camerat

Mære landbruksskole og Grønt kompetansesenter har i 20 år tilbudt kurs og studier i og om landbruksnæringen. Sammen med Nord universitet har de nå fått innvilget søknaden om å bli studiesenter,  og i dag kom nyheten i Trønder-Avisa om et tilskudd fra regjeringen på 644.000 kroner.

– Vi har prøvd å være en aktuell tilbudsyter til kunnskap i og om landbruksnæringen i 20 år og sammen med Nord universitet så vi en mulighet til å søke om tilskudd til å bli et studiesenter. Vi er kjempeglade og kjempestolte over å få denne muligheten og er veldig ydmyke overfor oppgaven som venter, sier Mariann Nordtømme Hovin, seniorrådgiver hos Grønt kompetansesenter Mære og Skjetlein til Trønder-Avisa.

Les saken: Jubler over tilskudd fra regjeringen: Nå blir det studiesenter på Mære. 

– Dette er gode nyheter for oss i Steinkjer Næringsselskap. Vi har et tett samarbeid med Grønt kompetansesenter og Mære landbruksskole. Det er et viktig signal fra regjeringen å prioritere Mære, som i lang tid har bygd opp en solid kompetansestruktur i samspill med næringsliv, sier styreleder Alexander Kjølstad i Steinkjer Næringsselskap. 

 

TechSafari på Mære landbruksskole under konferansen AgriTech Nordic
TechSafari på Mære landbruksskole under konferansen AgriTech Nordic