John Hegdal er ansatt som ny daglig leder i Steinkjer Næringsselskap 

28. februar 2024

John Hegdal er ny daglig leder i Steinkjer Næringsselskap. Foto: Marius Rua
John Hegdal er ny daglig leder i Steinkjer Næringsselskap. Foto: Marius Rua

Styret i Steinkjer Næringsselskap har ansatt John Hegdal som daglig leder i selskapet. Hegdal trekker fram eksisterende næringsliv som viktig i satsingen på vekst framover.

Steinkjer Næringsselskap er Steinkjer kommunes utviklingsselskap, som er organisert i et aksjeselskap med syv næringslivsledere i styret. Selskapet jobber aktivt med å gjøre Steinkjer attraktiv for nye bedrifter, og tilbyr rådgiving og veiledning til gründere og etablerte bedrifter. Tjenestene fra selskapet er gratis.

Selskapet har prosjektledelse for Temaplan næring og Vekst i vest, og representerer i tillegg Steinkjer kommune på lokale, regionale og nasjonale arenaer.

Forretningsutvikling og strategiarbeid 

Stillingen som daglig leder i Steinkjer Næringsselskap ble utlyst før jul. Et ansettelsesutvalg med tre representanter fra styret og en representant valgt av de ansatte har jobbet med utlysning og ansettelsesprosessen. Det var 19 søkere på stillingen. 

– Styret er svært fornøyd med å ha ansatt John Hegdal som ny daglig leder i Steinkjer Næringsselskap. Han skilte seg tidlig ut som en interessant kandidat og dette ble bekreftet i løpet av prosessen, forteller styreleder Alexander Støvik Kjølstad. 

Hegdal kommer fra stillingen som Head of Advisory Support & Implementations i Danske Bank. Han har jobbet med forretningsutvikling og strategi i Danske Bank siden 2016. Som fagbakgrunn har han en mastergrad i internasjonal business fra BI i Trondheim og Leeds Beckett University i England. 

Gleder seg til å begynne i august

John ser fram til å begynne i stillingen, og han er i gang med å sette seg enda bedre inn i temaplan næring og arbeidet som gjøres i selskapet. 

– Det er mange spennende bedrifter på Steinkjer som jeg gleder meg å bli bedre kjent med. De er viktige for å nå målsettingen med temaplan næring og for å skape vekst og utvikling i næringslivet, mener Hegdal. 

Han ser fram til å bli kjent med bedriftene og deres behov fremover. 

– Steinkjer Næringsselskap er en tilrettelegger, men det er i næringslivet arbeidsplassene skapes. Derfor ønsker jeg meg tilbakemeldinger på hvordan vi kan bistå best mulig, forteller han. 

– Så håper jeg at vi kan motivere og utfordre på en del områder der vi har eller tilegner oss kunnskap og erfaring, og ikke minst koble interessante aktører sammen, legger han til. 

John er i dag bosatt i Trondheim med samboer og to barn. Familien flytter til Innherred før sommeren. John starter i stillingen 1. august.

Sterkt team på plass

Steinkjer Næringsselskap vil etter ansettelsen av John Hegdal bestå av fire personer. I tillegg til ny daglig leder er Jacob Almlid, Gunn Tangstad og Bodil Vekseth seniorrådgivere i selskapet.  

Steinkjer Næringsselskap er medeier og samlokalisert med T:labInnoCamp. Høsten 2023 var Håvard Belbo konstituert daglig leder, samtidig som selskapene utredet videre samarbeidsform. Denne prosessen har ført til at selskapene har videreutviklet samarbeidsformen og står bedre rustet til å hjelpe næringslivet som ønsker å utvikle seg i Steinkjer, mener Alexander Støvik Kjølstad. 

– Når John nå er ansatt som daglig leder har vi et veldig sterkt, utviklingsorientert lag på plass. Jeg oppfordrer næringslivet som ønsker å skape noe sammen om å ta kontakt, avslutter han.

Bildemateriell

Foto av John Hegdal kan brukes fritt ved at fotograf Marius Rua krediteres. Klikk her for å laste ned bilde.