Bedriftsbesøk hos Nortrafo

16. februar 2024

Rune Evjen (daglig leder Norsk Transformator), Anita Østby (daglig leder Steinkjer Næringsforum), Christine Agdestein (varaordfører), Alexander Støvik Kjølstad (styreleder Steinkjer Næringsselskap)
Rune Evjen (daglig leder Norsk Transformator), Anita Østby (daglig leder Steinkjer Næringsforum), Christine Agdestein (varaordfører), Alexander Støvik Kjølstad (styreleder Steinkjer Næringsselskap)

Steinkjer Næringsselskap samarbeider med Steinkjer Næringsforum og ordfører Gunnar Thorsen om å dra på bedriftsbesøk hos næringslivet i Steinkjer.

En av bedriftene vi besøkte i februar var Nortrafo. Der ble vi mottatt av daglig leder Rune Evjen.

Transformatorproduksjon siden femtitallet

Rune Evjen i Norsk Transformator og ordfører Gunnar Thorsen

Nortrafo AS er morselskapet i et konsern som består av Norsk Transformator AS, Norsk Transformator Beredskap AS, Nortrafo Productions AS og Magtech AS. Alle selskapene eies av Nortrafo AS. Selskapene har kontor på Sørsileiret i Steinkjer.

Transformatorproduksjon i Steinkjer har en lang historie, og ble akkvirert fra Moss til Steinkjer på femtitallet. Selskapet Norsk Transformator AS ble dannet i 2008 og har levert gode tall hele veien som er pløyd tilbake til videreutvikling av selskapet og etter hvert konsernet. I 2016 kjøpte man Magtech som utvikler ny, verdensledende teknologi innen spenningsregulering. Da hentet man også hjem produksjonen fra Sri Lanka.

Selskapene er attraktive blant jobbsøkere, men ønsker seg gjerne sivilingeniører på elkraftsiden.

Konsernet har investert betydelig i ny teknologi, både i form av digitalisering og robotisering i produksjon og bestillingsløsninger. En helautomatisk produksjonslinje ble satt i gang i 2023. Man har valgt seg ut prioriterte bærekraftsmål, og jobber strategisk med oppfølging av disse.

Nortrafo er en spennende bedrift innen satsingsområdet “Teknologi og grønn energi” i temaplan næring 2032, og til inspirasjon når det gjelder god ledelse, strategisk tenking og solid utviklingsfokus.

Vil du ha besøk?

Ta kontakt med oss i Steinkjer Næringsselskap, eller Anita Østby i Steinkjer Næringsforum, så kommer vi gjerne på besøk sammen med ordfører Gunnar Thorsen.